Saját szervezésű programjaink

Ereklyevadászat Szilvásváradon

Magyarországon egyedülálló az "Ereklyevadászat Szilvásváradon" elnevezésű kalandjáték Az előkészítéssel együtt egy teljes napon át tartó program, melynek során egy "régi" dokumentum alapján kell megtalálni egy különleges régészeti lelőhelyet. Remek csapatépítő játék!

Rugalmasan alakítható egyedi igények szerint, rövidebb időtartamra, távra is.

A program lefolyása

A végrehajtást megelőző napon a csoport megismerheti a lelőhelyre vezető dokumentumot, melynek őrzéséről gondoskodniuk kell reggelig, mert "esetleg" az ellenfél is meg akarja szerezni. A szöveg értelmezéséhez el kell olvasni Szilvásvárad történetét és így lehet az állomások helyét azonosítani. Másnap a dokumentum alapján különböző - történetileg is érdekes - helyszínek érintésével és különböző feladatok megoldásával jut el a csoport a régészeti leleteket rejtő barlanghoz. Itt a leletek összegyűjtését és elszállítását követően visszatér a társaság a kiindulási helyre, ahol röviden kiértékeljük az eseményeket és levonjuk a következtetéseket, ismertetve a leletek eredetét és valós történetét. A program jelenleg Szilvásvárad térségére van kidolgozva, de más helyszíneken is - ahol a feltételek megvannak - össze tudjuk állítani. Ugyanígy a program akár több naposra is bővíthető.

Figyelmeztetés

A programban szereplő dokumentumok és régészeti leletek természetesen nem eredetiek, hanem másolatok, illetve általunk készített, de régiesre változtatott írások. A teljes program alatt a területre érvényes természetvédelmi előírásokat és az erdőjárás általános szabályait be kell tartani. A technikai feladatok eszközeinek a használatával kapcsolatos biztonsági szabályok betartása a túravezető feladata. Ezen a területen a csoport tagjai kötelesek betartani a túravezető utasításait.

Feltételek

A programban az általános erdőjáráshoz szükséges felkészültség, egészségi állapot és erőnlét szükséges. A különleges nehézségű feladatokat mindig a csoportból önként jelentkezők hajtják végre. Ezt a programot elsősorban 10 - 17 év közöttieknek ajánljuk, de kis módosítással ez a korhatár 5 éves korig levihető, illetve a feladatok átszervezésével akár a kalandot kedvelő felnőtteknek is végrehajtható. A csoport vezetőivel egyeztetve, az Önök kívánsága szerint, a feladatok közé az Önök által javasoltakat is be tudunk illeszteni. A programra ajánlott létszám 10 - 20 fő, mely ajánlást rugalmasan kezeljük. Mivel a legtöbb akadály csak 1-2 fő közreműködését igényli, ezért az ajánlottnál kisebb létszám nehezebbé teszi, a nagyobb pedig kevésbé aktivizálja a csoport tagjait.

Vállalásunk

A kiírt alapprogram ára magába foglalja a túravezető költségeit, a felszerelés használatát, a program végrehajtásához szükséges eszközkészlet biztosítását és az elhelyezések, előkészítések költségeit. A program általános nehézsége nem haladja meg egy szokásos, egész napos kirándulás nehézségét, kivéve a különleges feladatokat, melyeket a jelentkezők a megfelelő biztonsági szabályok betartásával és a szükséges biztosító felszereléssel végeznek. Ezen felszerelések biztosításáról és a szabályok betartásáról a túravezető gondoskodik.

« vissza a programokhoz

Programjaink

Szilvásváradról

Időjárásjelentés

Menetrendek